onsdag 15 augusti 2012

Fler har otur


Det kom aldrig någon ny ponny till oss på Brogården idag. Tydligen gick inte hästen igenom vet.bes. Tråkigt besked att få när man tror man ska få åka hem med en ny kompis! Själv har jag råkat ut för det två gånger men tog hem hästen i båda fallen!

Den första var Edison. Han hade tappat en sko samma dag som besiktinungen skulle göras och markerade lite på det benet som var utan sko. Säljaren stod för ombesiktning några veckor senare. Han gick igenom och köpet fullföljdes!

Den andra var Lillen. Han klarade inte ett böjprov på ena benet. Säljaren trodde det berodde på... äh jag minns inte vad. I alla fall ville hon sälja hästen ändå till reducerat pris i det skick han var för dagen. Jag förhandlade på plats och ville köpa hästen till reducerat pris OM han gick igenom en ny besiktning om ett tag. Vi kom fram till att jag betalade det reducerade priset direkt och att köpet skulle gå tillbaka om han inte gick igenom en andra besiktning. Han klarade inte heller besiktning nr 2 som genomfördes efter 3 månader hos mig. Jag lämnade tillbaka hästen och fick pengarna tillbaka. Några år senare när jag letade häst igen stötte jag på samma försäljare och fick då reda på att det var Mimmi. Mimmi som det stått om i ridsport bl.a. och som blivit dömd för försäljningsbedrägerier. Tur att jag stod på mig så att vi skrev ett tydligt kontrakt den dagen jag tog hem Lillen. Man kan aldrig vara nog försiktig när man ska köpa häst!

Idag har Salvia och Sara gått Mariäng. Det var skönt för dom och Salvia visade ingen hälta. Jag måste ringa och boka tid på kliniken i Husaby för vidare undersökning men det är inget roligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar