torsdag 15 maj 2014

Galopp i skogen och blodig hov!

Idag red jag och Ann-Sofie ut en sväng. Vi skulle rida en lugn tur i skogen tänkte vi. Molle var lite extra pigg eftersom han stått några dagar. Han tittade på det ena och andra och frustade misstänksamt. En bit in i ridturen så galopperade vi, första galoppen sedan i somras! Så underbart!

Vi blev lite äventyrssugna och gick några vägar vi inte gått på väldigt länge. Vi kom fram till ett väldigt blött ställe som vi var tvungna att passera. Vi valde mellan att vada på ett bredare ställe eller med risk för hopp gå över på ett smalare ställe med massa träd runt om, både liggandes på marken och växande träd. Vi trajade fram och tillbaka i riset och vattnet ett tag. Ingen ville riktigt ta täten. Till slut traskade Nisse på över det smala trånga stället. Molle sjönk ner rejält i dyn och blev lite stressad. Över kom vi i alla fall. När vi ridet i några minuter till så såg vi att Molle var alldeles blodig på ena hoven. Han hade lyckats få en pinne i kronranden. Vi var på väg hem och han haltade inte tack och lov. Det vara bara till att rida på så att vi skulle komma hem.När jag väl spolat av benet så var det inte så farligt, bara en liten skråma.

Elsa hade tagit ut Windy medans jag red. När jag kom hem hjälptes vi åt. Vi sadlade och tränsade och Elsa fick hoppa upp. Jag gick bredvid med och hade ett grimskaft till grimma som satt utanpå tränset. Idag fick Elsa starta, stanna och styra själv. JAg bara följde med. Det gick riktigt bra och Windy gick fram bättre än häromdagen. På instagram anniejonzon finns bild på dagens ridpass! Det gick så bra så det blev ett riktigt kort pass idag!

1 kommentar:

  1. Härligt att det gick bra med Elsa och Windy. Tur att såret inte var värre, lät som en spännande tur

    SvaraRadera