lördag 23 augusti 2014

Pirat

Nytillskottet Pirat är en valack på 4 år, lettiskt kallblod. Mycket trygg och stabil. Mest uteriden men är också en riktig hoppkanon!

Elsa tog med honom på ridlektion i veckan men det gick inte så bra. Han blev stark och bara sprang på. Hon kunde varken styra eller stanna. Så nu blir det lite grundläggande träning på start och stopp på bana och i ridhus. Han har en enorm underhals som vi ska arbeta bort också.

Att åka vanligt hästsläp är han inte heller så van vid. Första turen hem till gården så sparkade, skrapade, slog och stampade han i en och en halv timme, sedan stod han still. Han kunde inte backa ut ur transporten utan snodde runt och vände helt enkelt. Andra gången vi lastade honom för att vara med på ridlektionen stod han still lite bättre men inte helt. Han går på utan problem. När han skulle av var vi beredda på att han skulle försöka vända så då höll vi emot bäst det gick. Han backade ett par steg längre ut på lämmen innan han vände. När vi körde honom för tredje gången, vi åkte till ridhuset för att öva start och stopp, så gick allt mycket bättre! Han stod still i stort sett hela färden. Han backade ut helt ut transporten men vände på lämmen. När vi kom hem lyckades vi backa ut bakbenen på backen innan han vände sig om. Så stora framsteg på kort tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar