torsdag 4 juli 2013

Tantridlägret - en sammanfattning

I måndags morse lastades Molle, Sara och  Nisse för en färd till Dillö. Vi hade ordnat med ett privat ridläger med egna hästar. Vi hyrde boende på Västergården på Dillö. Hästarna fick stå i en hage brevvid huset. Madde på Västergården var naturligtvis med på lägret, hon är en av oss tanter.

På måndagen inledde vi med att rida ut en tur på ön. Vid ett tillfälle gick vi ut i sjön och plaskade omkring. Jag hade Molle och visste inte vad han tyckte om att bada. Han klev på och ut i vattnet som om han gjort det många gånger förr. Det var varmt och härligt. Både vi och hästarna uppskattade stoppet i vattnet.

Lunch blev det i huset. Vi hade med färdiglagad mat som nu värmdes upp. Spagetti och köttfärssås. Mums! Efter maten cyklade vi till sjön och tog oss ett dopp. Ett långt sådant, det var ganska skönt!

På eftermiddagen var det dags att rida igen. Vi hade bokat en instruktör, Linda Agmell, som kom och hade lektion med oss. Vi var fem lektionsryttare. Jag red på Sara. Tufft för henne! Hon har aldrig gått en timme i paddock och jobbat förut. En halvtimme på sin höjd. Hon gick bra i skritt och trav. Duktig och fin! Efter avslutat pass var alla så varma så vi kastade av sadlar och stövlar och red ner till sjön. Sara gillar att bada och klev i trots att det gick lite vågor.

På kvällen grillade vi hamburgare. Mm, så gott det var! trötta och nöjda hoppade vi sedan i säng. På tisdag förmiddag var det dags för lektion igen. Innan dess skulle paddocken sladdas och sten skulle plockas. Ingen sovmorgon alltså! Det var hopplektion och jag hade ingen häst att hoppa på. Sara kan visserligen hoppa men har svårt att galoppera i en paddock. Molle är under igångsättning och ska absolut inte hoppas än. Så jag var inte med på lektionen. Medans de andra hoppade red jag runt på Molle i skritt och trav på ridbanan. Han går riktigt fint! Det var svalare väder idag så ingen var badsugen efter lektionen. Ann-Sofie och jag sov middag efter att vi ätit lunch. Vi var lite trötta...

På eftermiddagen red vi ut igen. Då hade jag Sara. Vi red i skogen och ner till ett stort sommarstugeområde. Lite blåsigt och kallt. Hästarna är lugna och snälla. Nisse var kanske lite trött. Han var den enda hästen som gått alla pass. Vi andra hade bytt hästar och några ryttare hade kommit och gått.

Vi grillade på kvällen och firade en som fyllde 50+. Madde hade bakat jordgubbstårta. Trevligt och gott! Trötta cyklade vi till vår stuga för att sova och för att gå upp ytterligare tidigare nästa morgon! Då red vi ett pass i paddocken efter frukost och städ av stugan. Det var Molles tur. Jag galopperade honom lite, lite grann i båda varven. Det gick bra. På torsdag får han vila men på fredag kör vi igen!

Vi lastade hästarna och körde hem. Det var tre roliga dagar! Ganska trött i kroppen och med lite träningsverk här och där men så ska det väl vara när man vart på träningsläger!

1 kommentar: