måndag 20 augusti 2012

Ridlektion på ridskolan

Idag har mina hästar fått vilat allihop. Jag har varit på Brunnsberg och ridit lektion. Precis som förra veckan fick jag rida Manne. Det är bra att rida samma häst många gånger i rad. Då har man chans att lära känna hästen och finna de rätta knapparna. Är man som jag dessutom lite feg, är det skönt att inte behöva rida ny häst varje gång. Nu känner jag Manne och behöver inte vara nervös. Det gick lite bättre idag jämfört med förra veckan. Fick till formen på Manne mer. Tror att jag red lite för mycket sist. Ville för mycket och ville ha resultat på momangen. Ibland är det bättre att göra lite för att få stora resultat.

Vi övade på öppna och sluta samt övergångar trav-skritt. Svårare än vad det låter... Svettigt värre var det idag, riktigt kvavt men härligt kul!

I gruppen efter min grupp började det en dam förra veckan som inte ridit på flera år. Hon behövde motionera och tog upp ridningen efter 10 års uppehåll. Det blev att vi bytte några ord med varandra och jag uppmuntrade henne inför förra veckans lektion. Idag dök hon upp igen och det gjorde mig så glad! Det är så härligt med ridsport. Alla kan vara delaktiga. Oavsett ålder, kön, styrka, längd och vikt så finns det något för alla att hämta tillsammans med hästarna.

Nu längtar vi till nästa måndag igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar